Monday, March 14, 2011

10 CIPTAAN & INOVASI TERKINI

                                                                   

Tensoval Comfort
Tensimeter lengan digital yang praktis dan terpercaya, TENSOVAL COMFORT tensimeter yang serba otomatis dari Hartman. Mudah dibaca, kombinasi dari akurasi tinggi, inovasi teknologi serta desain yang modern. Pengukur tekanan darah yang ideal untuk pemeriksaan di rumah, klinik maupun rumah sakit. Pengukuran tekanan darah dengan fusilogic yang telah teruji secara klinikal dan sangat berkesan. Memiliki layar yang lebar, serta mudah digunakan. Pengukuran denyut nadi yang dapat dilakukan dan dibaca sendiri dengan cepat. Duo memori 2 x 30 Manset sesuai digunakan untuk ukuran lengan dari 22 cm sampai dengan 32 cm. Dengan memakai bateri yang berkualiti tinggi dapat digunakan sampai sehingga ± 1500 kali pengukuran.

Clatronic Mini Washing Machine
Clatronic MWA 3103
Clatronic MWA 3103 sesuai untuk mereka yang tinggal dalam apartemen kecil.
Mesin cuci mini ini sesuai untuk beban kecil dan jenis bahan kain sensitif yang harus dicuci dengan teliti. Dengan berat hanya 7 Kg, Clatronic MWA 3101 memerlukan tenaga elektrik sekitar 230V, 50Hz, 135W. Clatronic MWA 3101 dijual dengan harga sekitar $ 59,99.

Fridgesmart
Tupperware's ACE (Atmosphere Controlled Environment) sistem mencipta persekitaran buah-buahan dan sayur-sayuran harus tetap segar lebih lama. Seperti manusia, buah-buahan dan sayur-sayuran "bernafas" - beberapa lebih dari orang lain. Berat "bernafas" memerlukan lebih hawa cahaya sedangkan "bernafas" kurang perlu. Itu sebabnya FridgeSmart, tempat simpanan revolusioner untuk peti ais, direka dengan sistem pengudaraan khusus dengan dua injap yang boleh dibuka atau ditutup untuk sayuran yang berbeza dan buah-buahan untuk "bernafas" sesuai dengan keperluan, sehingga ianya tetap segar dan masih mengekalkan kandungan khasiatnya. Semua bahagian selamat di cuci dengan menggunakan cecair pancuci pinggan mangkuk.

Cooling Tower Obest 007
 Produk diberi nama Cooling Tower Obest 007 merupakan sebuah produk menggunakan beroperasi berasaskan sistem Cooling Tower yang asal dengan sedikit inovasi pada bahagian filtering proses bagi memaksimumkan kesan penapisan habuk yang terampai di udara serta mendinginkan suhu persekitaran bilik bersaiz kecil. Produk mempunyai berat 18 kg tanpa air dan boleh mencapai 25 kg bila tangki bawah diisi dengan air secukupnya. Fungsi utama produk adalah :
  1. melenyapkan habuk-habuk di udara yang tercemar.
  2. menyejukkan udara persekitaran bilik.
  3. membersihkan udara persekitaran.
  4. boleh mewangikan udara persekitaran bilik. (air refresher)


Toaster Teapot image
Toaster Teapot
Kombinasi teko dan pembakar roti ini adalah dicipta khas untuk memudahkan pengguna untuk menyediakan sarapan pagi. Dengan menggunakan satu alat sahaja iaitu teko dan pembakar roti ini, sarapan pagi lebih mudah untuk disediakan. Jadi para suri rumah tidak perlu risau jika tidak sempat untuk membuat sarapan pagi.

Power Factor

Sedarkah anda mulai 1hb. Jun 2006, kerajaan Malaysia telah menaikkan kadar tarif elektrik pada kadar 12 peratus? Bandingkanlah perubahan bil anda sekarang selepas daripada kenaikan tarif tersebut! Tahukah anda bahawa penjimatan paling maksima boleh didapati apabila Power Factor sempurna atau nilai power factor lebih besar terhasil di dalam sistem elektrik di rumah atau premis anda. Power Factor adalah ukuran sebenar kuasa yang diperlukan (active power) berbanding dengan reactive power. Semakin tinggi Power Factor, semakin kecil reactive power dan semakin jimatlah bil anda. Produk Inovasi Penjimatan Bil Elektrik. Menggunakan Kaedah Power Factor. Cara Yang Sah & Selamat!

Laser Guided Scissors

Laser Guided Scissors ini digunakan untuk membantu anda membuat beberapa pemotongan lurus. Built-in Laser membantu anda mendapatkan pemotongan lurus dalam kertas dan kain, baik bungkus kado atau bekerja pada sebuah projek di rumah atau di pejabat.


     * Untuk membuat pemotongan lurus tepat dalam kertas dan kain
     * Ideal untuk bungkus kado, craftwork, perakitan, scrapbooking, foto
     * Tekan butang akan menghidupkan laser merah on / off
     * Panjang: 8.25 "(21 cm)
     * Blade panjang: 3.5 "(9 cm)
     * Membawa 2 LR44 sel bateri butang (termasuk)


HyMini, Portable Charger Tenaga Angin + Matahari
Charger Tenaga Angin

Zona sustainable planet di CES 2010 menampilkan sejumlah charger dan perangkat kecil lain yang bertenaga suria. Seperti lampu kebun, lampu kilat, dan lentera berkemah. Salah satunya adalah Mini Wiz dari HyMini. Mini Wiz adalah charger bateri AA dengan tenaga angin yang dapat diletakkan di basikal untuk mengisi ulang. 

  
Echo Smart Pen (pen boleh rakam suara)
Echo Smartpen adalah pen pintar yang diperkenalkan oleh livescribe yang boleh merakam suara dan merekodkan tulisan. Ia mempunyai paparan skrin OLED  96 x 18 piksel dengan kamera infrared berkelajuan tinggi dan prosessor ARM 9. Dengan menggunakan buku catatan khusus, ia dapat merekodkan tulisan dan menyimpannya di dalam memori. Tulisan yang direkodkan boleh dipaparkan semula di komputer atau pen pintar ini. Ia dapat merakam audio lebih 400 jam (model 4GB) dan lebih 800 jam recording time (model 8GB) bergantung kepada kualiti audio. Pen pintar ini menggunakan bateri lithium yang boleh dicas semula. Ia dijual dengan harga USD169.95 untuk model 4GB dan USD199.95 untuk model 8GB . 


Tooth Whitening System
Pembersih gigi dengan menggunakan teknologi laser. ianya dapat menjimatkan masa dan boleh menghasilkan gigi yang putih dan bersih.  ianya dicipta untuk memudahkan pengguna tanpa perlu berjumpa dengan doktor untuk mencuci gigi. 

No comments:

Post a Comment